Državni sekretar u MUP-u Dragan Pejanović sastao se danas sa šefom Sekretarijata Inicijative za integrisano upravljanje na području unutrašnje bezbjednosti (IISG), Agronom Sojatijem.

Pejanović je istakao da Crna Gora izuzetno cijeni podršku Inicijative za integrisano upravljanje na području unutrašnje bezbjednosti (IISG) koja, kao mehanizam koji okuplja  korisnike i donatore centralizuje  informacije o potrebama i prioritetima zemalja regiona, i na taj način doprinosi napretku u ključnim oblastima.

 

Sojati je ovom prilikom pohvalio rezultate Crne Gore u oblastima na kojima počiva Inicijativa-borbi protiv ekstremizma i terorizma, graničnoj bezbjednosti i borbi protiv teškog kriminala. Posebno je istakao dobru organizacionu strukturu i mehanizme prevencije u oblasti borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije, koji predstavljaju  primjer pozitivne prakse u regionu.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova će i u narednom periodu pružati punu podršku u pravcu nastavka dijaloga, kako u okviru IISG-a, tako i kroz druge regionalne i međunarodne inicijative, jer se samo zajedničkom i sinhronizovanom akcijom  može odgovoriti na savremene bezbjednosne izazove, zaključeno je na sastanku.

5.novembar 2020.godine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *